Mes nulaužėme kodą, kad jis būtų tobulai kvapnus ir sultingas orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė! Mūsų patikimas metodas naudoja paprastus triukus ir skanų prieskonių mišinį. Pasisveikinkite su vištienos vakariene, kurią norėsite gaminti vėl ir vėl!
Kodėl mums patinka šis receptas
Vakarienės antraštėje nėra nieko panašaus į roko žvaigždės vištienos receptą, o ar turime tokį, dėl kurio verta šėlti. Pristatome mūsų geriausią orkaitėje keptos vištienos krūtinėlės receptą! Būdami kulinarinių knygų autoriai ir receptų ekspertai, Aleksas ir aš ne kartą išbandėme šį receptą, kad gautume jį kaip tik jums. Laimei, tai tapo viena iš mūsų mėgstamų vištienos vakarienių, kurias gaminame savaitės vakarą!
Vištienos krūtinėlė išeina tokia sultinga ir puikiai pagardinta mūsų mėgstamu paprastu prieskonių mišiniu. Abu su Aleksu užaugome valgydami keptos vištienos receptus, ir tai yra mūsų klasikos posūkis. Kaip ir keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė ir keptos vištienos šlaunelės, tai tapo įprastu metodu mūsų namuose. Pažymėkite jį ir praneškite mums, ką manote!
„Šis receptas yra bene lengviausias mano kada nors gamintas vištienos receptas. Prieskonių mišinys buvo labai skanus ir suteikė vištienai daug skonio, ypač rūkyta paprika! Vištienos krūtinėlės taip pat išėjo labai sultingos ir švelnios. Tai buvo labai lengva ir skani vakarienė: neabejotinai gaminsiu tai dar kartą ir jau įtraukiau į receptus, kuriuos išsaugojau! -Annika
Orkaitėje keptos vištienos krūtinėlės ingredientai
Štai ingredientai, kurių jums prireiks orkaitėje keptai vištienos krūtinėlėms:
- Vištos krūtinėlė: Ieškokite vištienos krūtinėlės be kaulų ir, jei įmanoma, pirkite ekologišką vištieną. Jei gaminote kitus mūsų vištienos receptus, galite tikėtis, kad vištieną iškepsite drugeliais arba nusipirksite ją kotletais. Tačiau mes nustatėme, kad keptai vištienai geriausiai tinka susmulkinta visa krūtinė.
- Alyvuogių aliejus: Alyvuogių aliejus yra mūsų pasirinkimas vištienos kepimui, tačiau galite naudoti bet kokį neutralų aliejų ar net lydytą sviestą.
- Prieskoniai: Pasirinktinis česnako miltelių, svogūnų miltelių, rūkytos paprikos ir džiovintų raudonėlių mišinys suteikia vištienos krūtinėlėms pikantišką skonį.
Patarimai, kaip kepti vištienos krūtinėlę
Yra keletas patarimų, kaip pagaminti geriausią sultingą, gerai pagardintą orkaitėje keptą vištieną. Tiesą sakant, bandydami šį receptą patyrėme nelaimingų neskanių vištienos nesėkmių. Mes darome klaidas, kad jums to nereikėtų! Štai ką reikia žinoti apie keptą vištieną:
- Pirkite kokybišką vištieną. Kai kurių komerciniais tikslais auginamų viščiukų krūties raumuo tampa kietesnis ir tankesnis nei įprastai, todėl kepant susidaro puri tekstūra. Įsigykite aukščiausios kokybės vištienos krūtinėlę, kurią galite rasti, jei įmanoma, ekologišką.
- Vištieną sutrinkite iki vienodo storio. Vištieną būtina sumušti, kad ji iškeptų tolygiai.
- Kepkite vištieną iki 165 ° F vidinės temperatūros matuojant maisto termometru. Venkite vištienos perkepti, nes ji gali išdžiūti.
- Įberkite pakankamai druskos. Tai problema, kurią dažnai matome su daugeliu virėjų. Nors nenorite persūdyti, jums reikės tiek, kad skonis spindėtų! Šiame recepte reikia 2 arbatinių šaukštelių druskos 2 svarams vištienos krūtinėlės.
- Prieš patiekdami leiskite vištienai pailsėti 5 minutes. Taip užtikrinamas maksimalus sultingumas.
Kaip išvengti „sumedėjusios“ vištienos krūtinėlės
Bandydami šį receptą turėjome problemų su kepta vištienos krūtinėlė, kuri išėjo purios tekstūros. Tai nebuvo tokia vištiena, kokią mes įprastai perkame, o atlikę tam tikrus tyrimus nustatėme, kad tai buvo dėl vištienos kokybės.
„Medinė“ vištienos krūtinėlė yra komerciniais tikslais auginamų viščiukų būklė, kai krūtinės raumuo tampa kietesnis ir tankesnis nei įprastai. Net ir tinkamai gaminant, sumedėjusios vištienos krūtinėlės gali turėti nepatrauklią, minkštą tekstūrą. Norėdami išvengti šios problemos, stenkitės įsigyti kuo kokybiškesnę krūtinę.
Keptos vištienos krūtinėlės trikčių šalinimas
Štai keletas kitų įprastų problemų, su kuriomis galite susidurti gamindami keptą vištienos krūtinėlę:
- Perkepimas: Vištienos krūtinėlė liesa ir greitai iškepa. Per daug kepant vištieną mėsa išsausėja, o baltyminės skaidulos susitraukia ir sukietėja, o tai gali sukelti minkštą tekstūrą. Kepkite vištieną iki 74 °C (165 °F) vidinės temperatūros, tada nedelsdami nuimkite ją nuo šilumos šaltinio, kai ji pasieks tokią temperatūrą.
- Užšaldymas ir atšildymas: Pakartotinis vištienos užšaldymas ir atšildymas gali pažeisti jos ląstelių struktūrą, prarasti drėgmę ir gali turėti įtakos tekstūrai.
- Gedimas: Ankstyvosiose blogėjimo stadijose vištiena gali tapti šiek tiek puri, prieš pradėdama jausti nemalonų kvapą. Prieš kepdami visada patikrinkite savo vištieną. Gleivinė tekstūra arba stiprus kvapas reiškia, kad jis sugedęs ir jį reikia išmesti.
Likučių saugojimas
Likusi virta vištiena laikoma šaldytuve 3–4 dienas. Geriausia valgyti iš karto po virimo, bet tinka ir paruošus iš anksto. Prieš patiekdami, pašildykite jį keptuvėje ant viryklės minutę ar dvi ant vidutinės ugnies.
Kaip jį patiekti
Ši kepta vištienos krūtinėlė yra viena iš mūsų geriausių paprastų vakarienės idėjų, nes taip tik taip paprasta! (Mes, realiame gyvenime: „Kas vakarienei? Gaminkime tą keptą vištieną dar kartą.“) Štai keletas paprastų vištienos garnyrų, kuriems nereikia orkaitės ir dubenėlio patiekalų:
- Pridėti grūdą kaip baltieji ryžiai, citrininiai ryžiai, pagardinta quinoa ar farro.
- Įdėkite makaronus kaip orzo, kuskuso, lingvino ar česnakinio sviesto makaronai.
- Įpilkite žalių salotų pavyzdžiui, rukolos salotos, lapinių kopūstų salotos, pjaustytos salotos arba Viduržemio jūros salotos.
- Padarykite jį į pagrindinio patiekalo salotas patiekiant griežinėliais ant Cezario salotų, obuolių salotų, taco salotų arba vištienos makaronų salotų.
- Įdėkite jį į patiekalus kaip fajita salotos, burrito dubenėlis, ryžių dubuo ar farro dubuo.
Dar kelios vištienos vakarienės
Yra tiek daug puikių vištienos vakarienių, o ši kepta vištiena yra mūsų šlovės muziejuje! Štai dar keletas mūsų mėgstamiausių:
Dietos užrašai
Šis keptos vištienos receptas yra be glitimo ir be pieno.
Dažnai užduodami klausimai
Ideali vištienos krūtinėlės be kaulų kepimo temperatūra be odos paprastai yra apie 425 °F (220 °C). Kepimo laikas skirsis priklausomai nuo vištienos storio, tačiau paprastai tai trunka apie 20 minučių.
Ne, kepant vištos apversti nebūtina. Kepant iš vienos pusės viršus paruduoja ir susidaro kvapni plutelė.
Yra begalė būdų pagardinti keptą vištieną! Galite naudoti iš anksto paruoštą prieskonių mišinį, sukurti savo su žolelėmis ir prieskoniais, pavyzdžiui, paprika, česnako milteliais, svogūnų milteliais ir kmynais, arba marinuoti vištieną mėgstamame padaže ar užpilu. Taip pat galite išbandyti šį keptos graikiškos vištienos receptą.
Spausdinti
- 4 be kaulų, be odos vištienos krūtinėlės (apie 8 uncijos kiekvienas)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 arbatinis šaukštelis česnako milteliai
- 1 arbatinis šaukštelis svogūnų milteliai
- 1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
- ½ arbatinio šaukštelio džiovintas raudonėlis
- 2 arbatiniai šaukšteliai košerinė druska
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- Įkaitinkite orkaitę iki 425°F (220C). Perkelkite lentyną į viršutinį orkaitės trečdalį.
- Išdžiovinkite vištienos krūtinėlę, tada virtuviniu plaktuku arba kočėlu lengvai sutrinkite storą kiekvieno vištienos gabalėlio galą, kol vištienos krūtinėlė bus maždaug tokio paties storio.
- Vištienos krūtinėles išdėliokite ant kepimo skardos ir iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi.
- Mažame dubenyje sumaišykite česnako miltelius, svogūnų miltelius, rūkytą papriką, košerinę druską ir juoduosius pipirus. Pabarstykite prieskoniais ant abiejų vištienos pusių. Jei turite laiko, prieš kepdami pailsėkite iki 30 minučių, kad gautumėte maksimalų skonį.
- Įdėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite 18–22 minutes, kol vištiena lengvai paruduos ir, matuojant maistiniu termometru, vidaus temperatūra pasieks 165 °F (74 °C).
- Išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami leiskite vištienai pailsėti 5 minutes, kad užtikrintumėte sultingumą. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Likučiai šaldytuve laikosi 3–4 dienas.
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Iškepta
- Virtuvė: Amerikos
- Dieta: Be glitimo