Padarykite mūsų mėgstamiausią humuso receptas Norėdami išplakti šį kreminį, kvapnų padažą namuose! Sužinokite, kaip pasigaminti šį Artimųjų Rytų padažą, įskaitant klasikinius humuso ingredientus, patiekimo būdus, mūsų specialius triukus ir kt.
Kodėl mums patinka šis receptas
Mūsų nuomone, užkandžiaujant būtina didelė krūva kreminio, pikantiško, česnakinio humuso! Šiais laikais „Hummus“ iš esmės yra atskira maisto grupė. Tačiau mes su Aleksu pastebėjome, kad parduotuvėje pirktas humusas gali būti brangus ir ne toks puikus.
Taigi, kai turime laiko, mėgstame namuose išplakti partiją avinžirnių padažo! Tai mūsų šeimos mėgstamiausia humuso receptas kuris išlaikė laiko išbandymą. Jį paprasta pagaminti ir jis turi tyrą citrininį česnakinį skonį. Kaip du kulinarinių knygų autoriai, šį receptą išbandėme iki tobulumo: tai mūsų eiti į užkandžiams, pietums ir vakarėliams. Išbandykite: tikimės, kad jums tai patinka taip pat, kaip ir mums!
Hummus ingredientai
Pagrindiniai bet kurio humuso recepto ingredientai yra avinžirniai ir tahini, pasta pagaminta iš sezamo sėklų. Iš ten humusą galima gaminti su bet kokiu ingredientų skaičiumi.
Klasikiniai skoniai yra česnako, citrinos sulčiųir druskos. Mūsų humuso receptui patinka pridėti kmynų pridėti papildomų pikantiškų natų, bet tai neprivaloma. Kai kuriuose humuso receptuose yra alyvuogių aliejaus, o kai kuriuose – ne. Pastebėjome, kad šio recepto skonis puikus ir be jo, todėl mūsų receptui šio ingrediento nereikia.
Be aukščiau išvardytų ingredientų, šiame humuso recepte naudojamas aquafaba, skystis iš avinžirnių skardinės, kad jis būtų kreminis. Tai yra mūsų gudrybė, kaip pasiekti geriausią purų, kreminį humusą! Jums nereikia nieko papildomai pirkti, todėl techniškai jums reikia tik 5 humuso ingredientų (be pasirenkamo kmynų!).
Šio humuso recepto patarimai
Jei turite 5 minutes ir virtuvinį kombainą, šis receptas yra puikaus skonio ir galbūt pigesnis nei daugelis įsigytų prekių ženklų. Be to, taip pat smagu plakti žinant, kad tai padarėte plikomis rankomis. Štai keletas gudrybių:
- Naudokite virtuvės kombainą. Virtuvinis kombainas gamina geriausią humusą, nes jis per tirštas, kad jį būtų galima gaminti maišytuve.
- Naudokite aquafaba, kad gautumėte kreminę tekstūrą. Tirštas skystis iš avinžirnių vadinamas aquafaba (kai kuriuose receptuose jį taip pat galite naudoti kaip veganišką kiaušinių pakaitalą). Čia jis suteikia humusui kreminį, lygų kūną.
- Pirmiausia sumaišykite česnaką su citrinos sultimis. Tai padeda šiek tiek sušvelninti česnako skonį.
Humusas be tahini
Neturi tahini? Jokiu problemu! Mes turime specialų variantą kaip tik jums. Tai Hummus be Tahini yra skanus sukimas su slaptu ingredientu vietoje tahini.
Humuso receptų variacijos
Peržiūrėkite mūsų klasikinį naminio humuso receptą žemiau! Arba išbandykite vieną iš toliau pateiktų receptų:
Humuso valgymo būdai
Yra tiek daug būdų valgyti šį humuso receptą! Štai keletas idėjų, kaip pradėti:
- Daržovių padažas su morkomis, salierais, agurko griežinėliais, paprika, ridikėliais, žirneliais ar sniego žirneliais, brokoliais ir kt.
- Panardinkite duonai ar traškučiams kaip pita duona, pita traškučiai, paplotėlis, riestainių traškučiai, riestainių traškučiai, krekeriai ar crostini
- Sluoksniuotas mirkymas kaip Loaded Hummus Dip su daržovėmis ir fetos sūriu
- Dubenėlių patiekalai kaip šis greitas Hummus Bowl, patiekiamas dubenyje su daržovėmis, alyvuogėmis ir ryžiais, orzo arba kuskusu
- Sumuštiniai kaip šis Hummus sumuštinis, tepamas ant duonos ir sluoksniuojamas su daržovėmis
- Hummus suvynioti arba įvyniotiužtepkite sumuštinio plėvele vietoj majonezo
Dietos užrašai
Šis humuso receptas yra vegetariškas, veganiškas, augalinis, be glitimo ir be pieno.
Dažnai užduodami klausimai
Taip tu gali. Tiesiog užšaldykite sandariame inde, palikdami vietos humusui plėstis (ir ant viršaus užlašinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus). Štai kaip užšaldyti humusą.
Taip, naminis humusas yra be glitimo ir yra veganiškas.
Ne, humusas nėra draugiškas keto.
¼ puodelio humuso porcija yra maždaug 160 kalorijų.
Taip, humusą laikykite sandariame inde šaldytuve.
Šaldytuve humusas išsilaiko iki 5 dienų. Humusas sugenda; jis gali supeliuoti, jei laikomas ilgiau nei 5 dienas.
Taip, humusas yra puikus augalinių baltymų šaltinis! ¼ puodelio humuso yra 7 gramai baltymų arba 14% jūsų dienos baltymų normos.
Kiekvienoje bakalėjos parduotuvėje jis skiriasi, tačiau humuso yra šaldytuve, dažniausiai šalia produktų.
Spausdinti
apibūdinimas
Kas yra humme? Čia yra visi tipiški humuso ingredientai, kuriuos galite pasigaminti namuose. Tai vienas geriausių sveikų užkandžių receptų!
- 1 vidutinė česnako skiltelė
- 1 15 uncijų skardinių avinžirnių ir skardinės skystis (aquafaba)
- 1 didelė citrina (3 šaukštai į ¼ puodelio citrinos sulčių)
- ⅓ puodelis tahini
- ¼ arbatinio šaukštelio maltų kmynų (nebūtina)
- ¾ arbatinio šaukštelio košerinė druska
- Nulupkite česnaką. Avinžirnius nusausinkite į skysčio matavimo puodelį. Išspauskite citrinos sultis.
- Į virtuvinio kombaino dubenį įpilkite česnako ir citrinos sulčių ir trinkite, kol smulkiai supjaustysite. Įpilkite tahini, košerinės druskos ir 4 šaukštus skysčio iš avinžirnių skardinės (aquafaba). Trinkite tyrę 30–1 minutę, tada nubraukite dubenį.
- Suberkite avinžirnius, kmynus ir druską ir vėl išmaišykite, įpilkite 1–2 šaukštus vandens, kol ji taps vientisa. Sutrinkite 1–2 minutes, kad susidarytų kreminės konsistencijos.
- Jei norite, ant humuso užpilkite šlakeliu alyvuogių aliejaus. Patiekite su daržovėmis, pita duona ar pita traškučiais. Laikyti šaldytuve 5 dienas.
- Kategorija: Užkandis
- Metodas: Sumaišytas
- Virtuvė: Artimųjų Rytų
- Dieta: Veganas