Tai šparagų kišo receptas yra visiškas šou! Dribsniai tešlos pluta, švelnūs šparagų spygliai ir pikantiškas sūrio įdaras sukuria sotų ir įspūdingą patiekalą.
Sviestinis šio šparagų kišo recepto kvapas orkaitėje gali laimėti vieną ar du pasiūlymus tuoktis – arba bent jau kaimynai užklys, kad paimtų gabalėlį! Jis kupinas pikantiško, jaukaus skonio, puikiai tinka pavasariškiems vėlyviesiems pusryčiams ar lengvoms vakarienėms su traškia baltojo vyno taure.
Kodėl mums patinka šis receptas: Šis šparagų kišys vertas kiekvienos sekundės, nes pasitenkinsite gamindami kišą nuo nulio. Be to, tai lengva padaryti iš anksto. Pavaišinome nuėjusiems svečiams gaga per šitą. Ateik: gaminkime kišą!
Kaip pasigaminti šį šparagų quiche receptą: apžvalga!
Per mažiau nei 2 valandas turėsite pilną šparagų kišo recepto šedevrą: pagamintas visiškai nuo nulio. Tai apima naminę quiche plutą. Norite nuorodos? Taip pat galite gaminti parduotuvėje įsigytą plutą: žr. Tačiau labai rekomenduojame naminę plutą: ji yra traški, sviestinė. Štai ko tikėtis iš šio proceso laiko atžvilgiu:
Padarykite quiche tešlą | 20 minučių, aktyvus |
Užšaldykite plutą | 15 minučių, neaktyvus |
Aklinai iškepkite tešlą + pagaminkite įdarą | 25 min., aktyvus |
Iškepkite kišą | 40–50 minučių, neaktyvus |
Štai nuotraukose pateikiama apžvalga, kaip pasigaminti šį šparagų kišą. Norėdami gauti daugiau informacijos, pereikite prie viso recepto žemiau.
1 žingsnis: Padarykite quiche plutą (instrukcijas rasite šiame quiche plutos recepte). Užšaldykite 15 minučių. Aklinai kepkite plutą su pyrago svarmenimis 375 °F temperatūroje 15 minučių.
2 žingsnis: Pasigaminkite įdarą: patroškinkite šparagus. Suplakite kiaušinius, pieną, grietinėlę, druską ir pipirus. Į plutos dugną sudėkite tarkuotą rūkytą mocarelos sūrį. Ant viršaus užpilkite kiaušinių mišinį. Pabarstykite troškintus šparagus ir fetos sūrio trupinius.
3 veiksmas: Kepkite kišą 40–50 minučių 350 ° F temperatūroje.
Naminės quiche plutos patarimai
Ar kada nors gaminote kišo plutą nuo nulio? Tai gana paprasta, tačiau jums reikia kelių tešlos gaminimo būdų. Darbas su tešla reikalauja laiko ir praktikos. Jei tai pirmas kartas, duokite sau kantrybės ir malonės.
- Naudokite standartinę 9 colių pyrago lėkštę, o ne gilų indą. Gilus indas bus per tirštas įdaro kiekiui čia.
- Gali būti naudinga konditerinė šluostė (nebūtina). Tai padeda iškočioti tešlą, kad ji nepriliptų prie stalo. Jei neturite, tiesiog lengvai pabarstykite stalviršį miltais.
- Kraštui papuošti naudokite šakutės smaigalius. Tai lengviau nei rievėtas briaunas, nors veikia ir vienas, ir kitas.
- Užšaldysite plutą likus 15 minučių iki akliojo kepimo. Tai padeda plutai išlaikyti formą aklai kepant. Šis šaldiklio metodas leidžia kelioms valandoms laikyti šaldytuve. (Prašom!)
Aklas kepimas yra raktas į plutą
Didžiausias raktas gaminant šparagų quiche receptą yra aklas plutos kepimas. Aklas kepimas – tai pyrago plutos kepimas be įdaro. Taip užtikrinama, kad prieš dedant šlapią įdarą plutelė būtų visiškai tvirta, o tai ypač svarbu gaminant kreminį pyragą, pavyzdžiui, kišą, nes įdaras yra toks šlapias. Jei nekepsite aklai, dugno plutelė tikrai bus įmirkusi (mes tai padarėme!). Štai ką reikia žinoti apie aklą kepimą ir kaip išgauti tobulą sluoksniuotą plutą:
- Visoje plutoje šakute pradurkite skylutes. Tai vadinama prijungimas pluta: orkaitėje ji mažiau išsipučia.
- Pridėkite pyrago svorių: pavyzdžiui, džiovintų pupelių ar ryžių! Galite naudoti keraminius pyrago svarelius (mes tokius naudojome), kad apsunkintumėte plutą, kad ji per daug neišpūstų. Arba galite naudoti džiovintas pupeles arba sausus ryžius! Tai nekenkia pupelėms ar ryžiams: vis tiek galite juos virti kaip įprastai, kai naudojate juos kaip svarmenis.
Spartusis klavišas: naudokite parduotuvėje įsigytą plutą
Taip, galite sutrumpinti pastangas, kad pasigamintumėte savo naminę plutą ir pasirinktumėte parduotuvėje įsigytą pyrago plutą. Tinka bet koks įsigytas pyrago plutos tipas (neturime mėgstamo prekės ženklo, nes visada gaminame patys). Parduotuvėje pirktą plutą dar reikės aklai iškepti! Taigi pradėkite nuo toliau pateikto recepto nuo 3 veiksmo.
Padarykite instrukcijas iš anksto
Taip, tai užtruks apie 2 valandas! Bet štai kas: tik maždaug 1 valanda iš jo yra aktyvus laikas. Dar geriau: LABAI taupo. Tai taip paprasta padaryti išvakarėse ar net prieš kelias dienas! Štai ką daryti:
- Padarykite visą kišą prieš 1–3 dienas. Tada laikykite šaldytuve iki patiekimo!
- Šildykite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių prieš patiekiant. Skanu ir šaltą, bet mėgstame pašildytą.
- Sutaupo 5 dienas šaldytuve. Apvyniokite jį plastiku arba aliuminiu, kad jis būtų šviežias.
Šparagų quiche patiekimo būdai
Šis šparagų quiche receptas yra puikus! Patiekėme tai per pavasario gimtadienio priešpiečius mano mamai ir visi dėl to ėjo iš proto. Tiesą sakant, to staiga dingo mums net nepažinus! Puikiai tiko šventinei progai (tiktų Velykoms ar Motinos dienai). Bandydami receptus valgėme ir vakarienei: tai taip pat buvo tobula. Štai keletas quiche patiekimo būdų:
Dietos užrašai
Šis šparagų quiche yra vegetariškas.
Dažnai užduodami klausimai
Norint, kad šparagus būtų minkštas per visą kišą, būtina keletą minučių iš anksto pavirti šparagus.
Permirkusi quiche pluta gali atsirasti dėl kelių priežasčių. Prieš kepdami įsitikinkite, kad tešla yra atvėsinta, kad ji per greitai neištirptų. Prieš dedant įdarą, būtina keletą minučių iš anksto apkepti (aklai kepti) plutą.
absoliučiai! Parduotuvėje įsigytos plutos naudojimas puikiai sutaupo laiką. Tiesiog vadovaukitės pakuotės išankstinio kepimo instrukcijomis.
Kišas gaminamas, kai vidurys nebėra blizgantis ir įkištas dantų krapštukas išeina švarus. Pluta taip pat turi būti auksinės rudos spalvos.
Spausdinti
apibūdinimas
Šis šparagų quiche receptas yra puikus! Dribsniai tešlos pluta, švelnūs šparagų spygliai ir pikantiškas sūrio įdaras sukuria sotų ir įspūdingą patiekalą.
Kišo plutei*
- 1 puodelis universalūs miltai
- ½ arbatinio šaukštelio košerinė druska
- ¼ arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
- 6 šaukštai nesūdytas sviestas
- 4 į 6 šaukštai ledinio vandens
Dėl šparagų kišo
- 4 uncijos šparagai (apie 8 ploni stiebeliai)
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejus
- 1 arbatinis šaukštelis košerinė druska, padalinta
- 3 dideli kiaušiniai
- 1 puodelis pieno
- ½ puodelio riebi grietinėlė
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- 3 uncijos (apie ¾ puodelio) rūkyta mocarela arba rūkyta gouda, tarkuota
- ¼ puodelio fetos sūrio trupiniai
- Padarykite quiche plutą: Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F. Vidutiniame dubenyje sumaišykite universalius miltus, košerinę druską ir kepimo miltelius. Sviestą supjaustykite gabalėliais, tada konditeriniu trintuvu supjaustykite į miltų mišinį, kol gausite stambią miltų tekstūrą. Pabarstykite lediniu vandeniu ant miltų po 1 valgomąjį šaukštą, palaipsniui maišydami šakute, kol tešla sulips. Po šaukštą įpilkite vandens, kol tešla susimaišys, bet nebus lipni. Iš tešlos suformuokite rutulį.
- Tešlą iškočiokite ir užšaldykite: Jei turite konditerinį audinį, padėkite jį ir pabarstykite miltais; kitu atveju pabarstykite švarų darbinį paviršių miltais. Uždėkite kočėlo dangtelį (nebūtina) ir bet kuriuo atveju pabarstykite smeigtuką miltais. Tešlą iškočiokite į lygų 12 colių apskritimą (tai atitinka 9 colių pyrago formą). Naudodami kočėlą perkelkite tešlą į pyrago formą (įsitikinkite, kad ji yra standartinė ir ne gilus patiekalas). Iškibusią tešlą sulenkite atgal ir užsandarinkite, kad susidarytų kraštelis. Tada šakutės spygliukais suspauskite, kad papuoštumėte kraštus (žr. nuotraukas). Šakute švelniai pradurkite skylutes plutos apačioje ir šonuose (tai padeda jai neišpūsti aklai kepant). Prieš kepdami aklą, užšaldykite plutą 10 minučių.
- Aklai apkepkite plutą: Išimkite tešlą iš šaldiklio ir ant plutos viršaus uždėkite pergamentinio popieriaus lakštą. Į tešlą įpilkite pyrago svarelių (naudojome du tokių rinkinius), sausomis pupelėmis arba sausais ryžiais. Kepkite 15 minučių, tada atsargiai nuimkite pergamentą ir svarmenis ir kepkite dar 8 minutes, kol dugnas lengvai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir pereikite prie 5 veiksmo.
- Troškinkite šparagus: Tuo tarpu šparagus nuplaukite ir nupjaukite galiukus. Kotelius supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įpilkite šparagų, ¼ arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir keletą maltų juodųjų pipirų. Virkite, retkarčiais pamaišydami, kol didžiausi gabalėliai suminkštės, maždaug 5–8 minutes. Tai priklauso nuo šparagų storio ir brandos, todėl kaskart vis kitaip! Paragaukite ir išimkite, kai jis tik švelnus ir dar ryškiai žalias, bet ne traškus.
- Sumažinkite orkaitės kaitrą: Kai pluta iškeps, išimkite ją iš orkaitės ir sumažinkite orkaitės kaitrą iki 350°F.
- Pasigaminkite įdarą: Vidutiniame dubenyje suplakite kiaušinius, pieną, grietinėlę, ¾ arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir keletą maltų juodųjų pipirų. Ant plutos dugno sudėkite tarkuotą rūkytą mocarelos sūrį. Ant viršaus užpilkite kiaušinių mišinį. Pabarstykite troškintus šparagus ir fetos sūrio trupinius.
- Kepti: Kepkite 40–50 minučių, kol vidurys sustings, o viršus švelniai apskrus. Atvėsinkite mažiausiai dvi valandas. Lengviausia pasigaminti išvakarėse, todėl iki patiekimo galite laikyti šaldytuve. Dar kartą pašildykite 200 ° F orkaitėje 20 minučių. (Galite patiekti ir šaltą.) Likučiai šaldytuve laikomi 5 dienas.
Pastabos
* Taip pat galite naudoti parduotuvėje pirktą pyrago plutą, kad sutrumpintumėte laiką. Vis tiek turėsite aklai iškepti plutą, todėl pradėkite nuo 3 veiksmo.
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Iškepta
- Virtuvė: Amerikos
- Dieta: Vegetaras