Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Daugiau informacijos rasite mūsų privatumo politikoje.
Kreminė grybų sriuba su šviežiais krapais, čiobreliais ir paprika. Ant viršaus uždėkite šlakelį grietinės ir traškios duonos!
Sveiki žiemos / pavasario / vasaros / rudens komforto maistas.
KAS YRA VENGRŲ GRYBŲ SRIUBA?
Vengriška grybų sriuba yra grietinėlės sriuba, paprastai gaminama iš troškintų grybų ir gausiai pagardinta paprika, šviežiais krapais + čiobreliais ir citrinos sultimis.
Ši sriuba čia gaminama ištisus metus. Tai sielą šildanti, apkabinama dubenyje tipo sriuba, kurią krauname cremini ir šitake grybais. Šiitake paprastai yra ne vengriškoje sriuboje, bet jie prideda tiek daug umami gėrio ir neabejotinai pakelia jį aukštyn.
Pastangos čia yra minimalios, nes viskas susideda į vieną puodą „išmesk ir gamink“ tipo situacijoje, leidžiant virti ir troškinti, kol susijungs visi skoniai. Konsistencija yra tokia kaip pieno ir miltų srutos konsistencija, tik pakankamai kreminė, kad būtų galima sukrauti šaukštus ant trapios duonos arba skrudintų crostini griežinėlių.
Jau nekalbant apie grietinės gabalėlį, kuris eina labai labai ilgą kelią.
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
KAIP PATEIKTI VENGRIKĄ GRYBŲ SRIUBĄ?
Truputis traškios duonos, šaukštelis grietinės, šviežios žolelės ir šviežiai malti juodieji pipirai yra puikūs priedai!
AR TURIU NAUDOTI BALTO VYNO?
Baltajam vynui kaip nealkoholinį pakaitalą galima naudoti papildomą daržovių sultinį.
AR GALIU VIETOJE VIETOJ NAUDOTI DŽIOVINTAS ŽOLES?
absoliučiai! Tačiau kadangi džiovintos žolelės dažnai yra stipresnės / koncentruotos nei šviežios, jums reikia mažiau, kai naudojate sausas. Tinkamas santykis yra 1 valgomasis šaukštas šviežių žolelių ir 1 arbatinis šaukštelis džiovintų žolelių.
- 3 šaukštai nesūdytas sviestas
- 1 saldus svogūnas, kubeliais
- 1 ½ svarų cremini grybai, pjaustytas
- 4 uncijų šitake grybai, stiebais ir kubeliais
- ½ puodelis sausas baltasis vynas
- 4 puodeliai daržovių sultinio
- 2 šaukštai sumažinto natrio sojos padažas
- 2 arbatinius šaukštelius Vengriška arba saldi paprika
- 1 ½ arbatinius šaukštelius džiovintų krapų
- 5 šakelės šviežių čiobrelių
- 1 lauro lapas
- 3 šaukštai universalūs miltai
- 1 ½ puodeliai nenugriebto pieno
- ¼ puodelis Grietinė
- 2 arbatinius šaukštelius citrinos žievelės
- 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 2 šaukštai pjaustytų šviežių petražolių lapelių
- Košerinė druska ir šviežiai malti juodieji pipirai, paragauti
- Ištirpinkite sviestą dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną ir grybus ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės ir grybai pradės ruduoti, maždaug 16-20 minučių.
Įmaišykite vyną, iš olandiškos orkaitės dugno nubraukite visas parudavusias gabalėles.
Įmaišykite daržovių sultinį, sojų padažą, papriką, krapus, čiobrelius ir lauro lapą.
Užvirinkite; sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol šiek tiek sumažės ir skoniai susimaišys, apie 15-20 minučių.
Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus ir pieną. Miltų mišinį įmaišykite į olandišką orkaitę, kol sutirštės, maždaug 10 minučių.
Sumažinkite šilumą iki minimumo; įmaišykite grietinę, citrinos žievelę, citrinos sultis ir petražoles; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite iš karto.