Ar per daug kas savaitę pagaminti po porciją žalių ryžių?
Nes čia mano širdis.
Šiuos žalius ryžius galėčiau valgyti kiekvieno valgio metu, šimtu skirtingų būdų. Jis purus, kvapnus, toks maloniai aštrus ir kupinas žalios gėrybės.
Tradiciškai žalieji ryžiai (arroz verde) gaminami su daugybe žolelių, taip pat jalapeños ir (arba) poblano, kad būtų karšta, ir paprastai patiekiami kaip garnyras prie meksikietiškų ar Lotynų Amerikos patiekalų.
Tačiau šių žaliųjų ryžių pagrindas yra špinatai, o šiluma kyla iš serrano, kuris sukuria aštrų žolelių skonį, kuris gali būti įvairiomis kryptimis. Jis puikiai tinka su tradiciniais meksikietiškais patiekalais, tokiais kaip šie vištienos tinga tacos arba enchiladas verdes, bet iš tikrųjų puikiai dera su tajų ar indų patiekalais (pavyzdžiui, kreminiu geltonu kariu). Aš taip pat mėgstu jį su dūmais-saldais BBQ skoniais, pavyzdžiui, ant grotelių kepta vištiena! Tikrai, tikrai universalus.
Ir galbūt mano mėgstamiausias naudojimas? Tai sukuria epinius dubenėlius! Kaip:
- Žalieji ryžiai + vištienos iešmeliai ir kreminiai kukurūzai (nuotraukoje, šiuo metu mano mėgstamiausia)
- Žalieji ryžiai + juodosios pupelės ir keptas kiaušinis (puikūs greiti WFH pusryčiai-pietūs)
- Žalieji ryžiai + oro gruzdintuvė lašiša (taip geras su lašišos įtrinimo saldumu)
- Žalieji ryžiai + oro gruzdintuvė vištiena (be proto)
Žodis vaikams: šie žalieji ryžiai neabejotinai suteikia šilumos, todėl mano dukros (3 ir 5) yra „ne, ačiū“ (o gal tai tik todėl, kad jie žali). Bet man tai taip patinka, kad verta padaryti tai tik man ir Bjork! Labai skanu.
Vienas iš būdų, kaip priimu sprendimus, kuriais receptais dalinuosi čia POY, yra paklausti savęs: kiek noriu suvalgyti likuciu? Ir kadangi visą rytą praleidau sėdėdamas prie mažylių gimnastikos ir svajodamas apie tai, kokį dubenį pietums statysiu iš likusių žalių ryžių, manau, kad šis dubens išeina.
Tikimės, kad jums tai patinka! ♡